Thursday, November 30

Vi vil STOPPE hiv-smitten!

Vi lager plakater paa armensk, engelsk og norsk for aa stoppe hiv. Vi er snart klare for Verdens AIDS-dag 1. desember.


Her legges den foerste bokstaven paa en banner der det skal staa: "Vi kjemper mot AIDS" paa armensk. Du tror kanskje dette er en U, men de av oss som har et trent armensk oye, ser at dette er en M! Vi skal bruke plakatene i paraden vaar rundt om i landsbyen i morra.

Vi hadde plakat-verkstedet vaart i denne gangen utafor det mikroskopiske ungdoms-rommet vaart, og gradene er 5 tilsammen. Vi gaar rundt i jakker og skjerf baade inne og ute i denne landsbyen, og har superundertoy innafor. Her har jeg tatt av meg jakka for bloggen min sin skyld. :)



Kaja sitter i poster/flygeblad-gruppa og lokker med live musikk og kaffe og te for aa faa folk til aa komme. Vi har hengt opp plakater paa skoler, sjapper og apoteker i hele byen.

Klokka 14 lokal tid starter vi hiv-paraden fra RK-bygget foer vi traver rundt i gatene med bannerene vaare foa aa vise at Roede Kors kjemper mot AIDS og for aa huke tak i flere folk.

Klokka 15 starter moetet vaart paa ungdomshuset med hiv-boller, musikk, te, kaffe, quiz og et par aktiviteter fra Active Choice-programmet. (high risk/low risk/now risk og agree/disagree i diskusjonsgrupper med roede og groenne ark.)

Artur er en av ungdomslederne i Vayat Dzor region, og er en ivrig Roede Kors-helt. Han er med i banner-gruppa, og foreslo aa ha en av plakatene paa norsk!! I fjor var han nemlig ungdomsdelegat i Kristiansand, og snakker gjerne norsk, med soete skarre-r-er. :)

Paa den norske plakaten staar det kort og godt " Verdens AIDS-dag".

Haaper dere alle er med aa paa a markere den i morgen ogsaa, herlig aa tenke paa at folk over hele verden er med paa markeringa!!

Og gjett ka!!! Vi skal dele ut kondomer!!! Hurra!!!

Fikk 144 kondomer tilsendt fra Yerevan i gaar, made in India. Testa dem paa en balsam-flaske i gaar, de virker sterke! Og holder til september 2009. Men vi skal nok klare aa bli kvitt dem fra RK-huset foer den tid!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home