Friday, November 3

Evakuering av skole 27 og 50


I jordskjelvtrua Armenia får elevene jevnlig trening i å rømme fra skolen sin. Kaja og jeg var med Disaster Management-gruppa forrige helg for å evakuere to skoler.Skole nummer 27 og nummer 50 fikk besøk av en gjeng Røde Korsere for å øve seg på å løpe fort ut i riktig retning når jordskjelv-alarmen går. Vi viste elever og lærere nødveiene og hjalp barna ut i skolegården der de stilte seg opp klassevis bak læreren sin. Etterpå var det telling av elever og stor applaus. Elevene ved begge skolene klarte nemlig å evakuere på drøye 2 minutter. Den ene skolen hadde hele 800 elever.

Et par av elevene sprang i feil retning (med vilje...) under evakueringa, og jeg forklarer hvordan jeg innhentet dem og fikk de på riktig spor på dette bildet.Hvis/når det kommer et nytt jordskjelv i Armenia (knock on wood) kommer nok ikke Røde Kors til å rekke fram til evakueringa. Men det er godt å vite at de nå vet hva de skal gjøre; hvor de skal løpe for å minske kaoset og risikoen for å skade seg/miste livet.

Det var spennende å se hvordan Armenia Røde Kors jobber og å få delta, og det var også interessant å se hvordan skolene i Armenia ser ut.

Se gymsalen her for eksempel. Forteller ganske mye om hvor fattig landet er.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home