Sunday, June 3

High lights fra venninne-visitten! :)

Tusen takk for besoeket, kjaere Anne, Astrid og Guri!!

Det var stas aa faa besoek, og artig aa vaere med aa oppdage nye sider av Armenia og snedige folk som vaar kjaere sprudlende, snakkesalige sjaafoer! :)

Han (alias Oerna!) tok oss med til lake Sevan og Khor Virap, hvor vi kunne se rett over til Ararat i Tyrkia paa veldig kort avstand. (noen faa km). Astrid tok en "Kilkenna" med dette fine bilde som resultat:Artig at dere ville se saa mye av landet, og at Guri endelig fant det komplette dukke-settet av russiske presidenter paa markedet i Yerevan.

Guri fant seg ogsaa en bygning hvor hun gjerne ville bo...

Vi dro paa teater med Emma og Lia, vaare soete venninner fra Yerevan og saa et semi dukketeater om Don Quijote paa armensk!


Snille kompis Paul kjoerte oss til kirkesetet Echmiadzin. Nydelig gammel kirke med flotte malerier (tok ikke bilder inne...). Kan sammenlignes med Vatikanet, men ikke saa storflott av arkitektur... PS: Armenia er verdens foerste kristne stat. (301 AD.)

Etterpaa saa vi ruinene etter Zvartnots som en gang var en enorm kirke, over 40 meter hoy. Det sies at kirka (som lignet en kransekake :)) ble oedelagt av araberne og et enormt jordskjelv for over 1000 aar siden. (Hvem som kom foerst, jordskjelvet eller araberne, vites ikke helt sikkert...)
Skulle gjerne ligget mer paa latsida i ferien vaar, men glad det ble tur til Trivelige Tblisi og skjoenne Sevan (verdens nest mest hoytliggende innsjoe).

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Minner meg om fin tur til Armenia i 1987.
Spesielt interessant med kirken i echmiadzin og lake Sevan. Og alle fontenene i Jerevan.

5:45 PM  

Post a Comment

<< Home